lauantai 30. heinäkuuta 2011

3D-akryylikoristeen teko

lauantai 30. heinäkuuta 2011
Selitän nyt sanoin ja kuvin miten teen 3D-akryylikoristeen muotin avulla.


Hommaan tarvitsee 3D-muotin, akryylisiveltimen, akryylijauhetta- ja nestettä ja kipon nesteelle. Itse käytän myös toista lasista kippoa, jossa puhdistan sivellintä välillä. Näitä koristeita voi tietysti tehdä ilman muottejakin! :)Ensin sivellin kastetaan akryylinesteeseen.


Sitten kastettu sivellin dipataan akryylijauheeseen.


Siveltimeen tarttunut akryylipallero asetetaan kuviolle ja painellaan sitä siveltimen avulla ohuemmaksi ja varmistetaan, että se on koko kuviolla.Tässä vaiheessa kuvio on kovettumassa muotissa ja ylimääräinen massa on "vedelty" siveltimen avulla pois. Jossain ohjeessa sanottiin, että kuvio kuivuu 40 sekuntia, mutta itselläni se ei ainakaan kuivu niin kauan. Tarkkaillessa kuvion pintaa voi huomata miten se vähän muuttuu ja siitä tietää, että se on kovettunut. Sormella voi kokeilla vielä kuvion ollessa muotissa onko se tarpeeksi kovettunut. Itse en anna kuvan kuitenkaan kovettua liikaa, jotta saan sen vielä hyvin muotoiltua kynnelle!Kuvan saa pois muotista taivuttelemalla muottia kuvassa näkyvällä tavalla.


Sitten kuva on valmis kynnelle asetettavaksi! =)
Käytin joskus noiden koristeiden kiinnittämiseen kynsiliimaa, mutta nykyisin käytän päällyslakkaa. Päällyslakan avulla koristeet pysyvät yhtä hyvin.

Sitten koristeita voi vielä somistaa strasseilla, helmenpuolikkailla, lakalla...

Loppuun laitan vielä muutaman kuvan, joissa 3D-koristeita on kynsillä:
2 kommenttia:

shiny kirjoitti...

Kiva postaus:) Ehkäpä saisin tästä nyt inspistä kokeilla omiakin muotteja vihdoin... :P

Jonna kirjoitti...

Kiitos! Joo, ilman muuta kokeilemaan :)