keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

lehtileikekynnet

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011
Tässä tulis pieni tuto lehtileikekynsistä. Paljon on näkynyt blogeissa sanomalehtikynsiä, mutta sisko halus kokeilla varpaankynsiinsä lehdestä leikattua kukkakuosia.


Ensin sisko teki paperista kynsien muotoiset mallit. Sitten noitten mallien avulla oli helppo leikata lehdestä oikean kokoiset palat haluamastaan kohdasta.


Siinä kynsi, johon leike halutaan laittaa.


Sitten otetaan leike ja kastetaan se. Me käytettiin tässä apuna pinsettejä. Leikettä ei tarvitse pitää vedessä, vaan sen voi kastaa ja nostaa sitten pois.Kynteen laitettiin kerros päällyslakkaa.


Kynnen ja leikkeen ollessa vielä kosteita, laitetaan leike kynnelle. Apuna voi käyttää esimerkiksi appelsiinipuutikkua. Kauheasti ei leikettä voi painella ainakaan sormella, koska kuvan väri lähtee pois.Kun leike on paikoillaan laitetaan kerros päällyslakkaa.


Ylimääräinen osa leikataan pois. Lakan kuivuttua vielä viilataan, jotta saadaan kärjestä siisti. Lisätään vielä kerros päällyslakkaa. Halutessaan kynsiin voisi lisätä vielä vaikka strasseja.


Tässä kaikki kynnet ovat valmiina! =)Miltä tälläiset kynnet näyttävät? Voisitko itsekin kokeilla näitä? :)

P.S. Lisäsin tonne vasempaan sivuun tollasen tutoriaalit kohdan. Sieltä tulee löytymään kaikki tutot mitä teen. Ja sellanen kysymys vielä, että haluaisiko joku tuton siitä, miten teen noita 3D-koristeita muottien avulla? Laittakaa vaan kommenttia tulemaan, ja jos on jotain muitakin ideoita niin otan niitä ilomielin vastaan! :))

8 kommenttia:

Ine kirjoitti...

Tuommoiset on kyllä tosi kivan näköisiä (: En vaan itse kauheasti tykkää vedellä läträtä kynsikoristeluissa joten taitaa jäädä minulta vain ihastelun puolelle.

Jonna kirjoitti...

Joo niin onkin. Toi vesi osuus on tossa se helpoin osa :D

Keijju kirjoitti...

onks toi niiku sanomalehtee vai jotain muuta paperii? :)

Jonna kirjoitti...

Noi on leikattu jostain sisustuskuvastosta, eli erilaista ku sanomalehden paperi :)

Anonyymi kirjoitti...

Kerrothan kuinka hyvin/pitkään pysyi kynsissä kun on hetken aikaa olleet?

Jonna kirjoitti...

Juu, kerron :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tutot on kivoja luettavia! Eli tee vaan niistä 3D-koristeistakin :)

Jonna kirjoitti...

Okei kiva kuulla, että kiinnostais. Voisin tehdä sen viikonloppuna! =)